Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stargate

10. 9. 2010 23:11
jo jo

Nechci strašit ale to vypadá jak myšlenkové pochody masového vraha.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

13. 8. 2010 23:22
asi vas chapu a je to i celkev vtipne napsano...

(jen by to opravdu chtelo zapracovat na stylistice a i nejaka hrubka utekla :-) ).

Jde o to, ze vek sam o sobe neni patent na moudrost (jeje, ja znam starsich blbcu), ale ta zivotni zkusenost tam proste je. A starsi to mlady opravdu rikaji v dobrem, aby jm pomohli. A mladi nikdy neposlechnou... a rozbijou si tlamky, aby pozdeji poucovali nove mlade, na kterych jim zalezi. Teda, pokud prezijou (a nesahaji na draty na zem spadle :-)) ).

Bohuzel obcas se prihodi vec, ktera nezabije, ale "jen" zmrzaci. A pak ma dotycny cely zbytek zivota na premysleni, ze kdyby poslech, tak mohl chodit / videl / mel vsechny prsty apod... A to je asi nejhorsi, i pro to okoli. Nakonec, i v prirode se mladata uci od starsich a rozhodne nema male tygre kecy, ze ono bude lovit lip bez teh rad mamy tygrice.

Ja vim, ze ted to nevezmete... ale dojdete na to casem... jako vetsina tech, co se toho "casem" dozili (a nemusi to byt extra daleko - zacit to muze od 25 - 30)

0 0
možnosti
HD

plavuň

13. 8. 2010 16:19
Trefa do černého,

slečno. Jak na konci píšete, nejdéle v době, kdy budete mít sama děti se stanete sama poučovatelkou. Tehdy poznáte, že takhle otravujete poučováním své nejmilejší z velké lásky, protože se o ně bojíte, protože je strašně moc chcete ochránit před nabitím huby. A vaše děti vás za to poučování budou upřímně nesnášet, a vás to jejich odsekávání bude

stašně moc mrzet a až vaše děti budou mít svoje děti, tak nejdéle tehdy se samy stanou poučovateli.... tak to půjde pořád dokola ... a zazvonil zvonec, pohádky je konec. Pak si vzpomenete a vašim odpustíte :-).

0 0
možnosti
HD

plavuň

13. 8. 2010 16:08
Trefa do černého,

0 0
možnosti
AH

nyny.

13. 8. 2010 15:22
hihi

no o životě slačno nevíte opravdu nic, ale na to věkem přijdete a pohledem zpětným se budete smát sama sobě. Každý jsme tím prošel. Mentorování je otrava a tak vám lze pouze přát, abyste si dokázala vybrat, jaká rada je pro přežití dobrá a jako zasklít.Ostatně si každej tu svojí tlamičku musí namlátit sám. Zhruba ve 40 letech jsem poprvé vypustila větu maminka neměla pravdu jen někdy, maminka měla vždycky pravdu. hihi

Jo a fakt bacha na ty dráty na zem spadlý ;-D

0 0
možnosti
PM

assam

13. 8. 2010 13:36
Nedobře zvolené téma

Článek se mi moc nelíbí(hlavně ten pravopis a ten styl psaní "žvatlání momentálně nakrknutého puboše" s nepodařenými pokusy o humor).Ale v jednom s Vámi musím souhlasit-některé mentorování smysl má,ale mnohé je naprosto zbytečné a navíc si někdy protiřečí.Např. si pamatuju,že nás neustále hubovali,že máme zdravit,a když jsem tedy slušně zdravil,mnozí mi ani neodpověděli(a nebylo to hluchotou)(říká se "Pozdravit je slušnost,odpovědět povinnost").Více mi však vadila věc,typická pro střední třídu,ročníky 30-60,že si i cizí lidé dovolili mi ještě v mých 18letech tykat.Hulváti.Pište,ale vyberte si sofistikovanější téma,než nadávat na staré lidi.petr.assam

0 0
možnosti
K

kabourka

13. 8. 2010 14:36
Re: Nedobře zvolené téma

Souhlasím s vámi. Pisatelka má po krk poučování, tak asi přetekla míra trpělivosti :-). Bohužel, kdybych nebyli poučování, asi bychom nepřežili zdraví do dospělosti ve společsnosti. A máte pravdu, že je poučování a poučování. Také mě rozčiluje, když si někteří lidé myslí, že můžou tykat všem, které znají od mala. Proč? Jen proto, že znají rodiče? Nebo proto, že vědí, že vyrostli vedle v baráku? Mojí starší dceři je 27 let a v činžáku jí tykají. Sice jí znají (jsme malé město, znají mě), ale nikdy to nebyli ty "tety" a "strejdové" a rodinní přátelé. Já i spolužákům mých dcer od jistého věku (cca 16) vykám, pokud si výslovně nepřejí, abychjim vykala. Proč by si měli nechat od nějaké baby tykat, ne??

0 0
možnosti
B

Bucharovic

13. 8. 2010 13:26
.

No jo, no. Telecí leta. Každý jsme tím marodil...;-D V.Kroupa

0 0
možnosti
D

dýmka

13. 8. 2010 13:08
A to já

bych si dovolil narozdíl od níže diskutujících považovat článeček za docela výstižný a vtipný. Takže ačkoli mi je už 57 let, příjemně jsem si početl.

Je vidět, že autoři níže uvedených názorů ještě nejsou dostatečně poučeni........

Nenech se otrávt. A promiň mi tykání. Držím palce na další nápady do bloguR^.

0 0
možnosti
MR

Mončí2

13. 8. 2010 12:09
Děvenko,

hlavně,že ty jsi spapala všechnu moudrost světa,viď?Až si v dospělosti přečteš co jsi vyplodila,věř,že se nejdřív zasměješ,pak zastydíš.

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

13. 8. 2010 11:35
možná...

kdyby ti nikdo blbě neradil, mohl být od tebe už dávno pokoj (viz. třeba dotýkání se na zem spadlých drátů); rodiče by pár let byli smutní, ale nemuseli by poslouchat tvoje řeči - protože, chápej, poslouchat primitivní dětský "moudrý" kecy je mnohem otravnější než poslouchat něčí rady ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 983x
"Ahojky, doufám, že se Vám články budou líbit - (snažím se co můžu:))." je věta, kterou jsem tu měla napsanou celých 9 let. Za tu dobu se toho spoustu změnilo. Ale jedno zůstává, a to je obsah té první věty - stále doufám, že pro Vás články budou čtivou zábavou.