Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

b88

10. 10. 2011 2:17
hh zlato tak já jsem z tý španělský sekce

a můžu říct že my "španěláci" jsme pro život stokrát připravenější než vy "obecný"...jsme přizpůsobivější, komunikativnější, otevřenější a tolerantnější a to je šestiletá zkušenost moje i mejch třiceti spolužáků. Ve španělskejch třídách jsou stále žáci na výměnu nebo noví studenti, nejsme tak uzavření a nepřátelští (typicky čeští chce se mi říct, jé to bude mínusů) jako ostatní třídy. A to je opět (nejen) moje osobní zkušenost,Dále máme naprosto nesrovnatelnou úroven všech španělských předmětů - matematika (aspon když učila Rosa, nevim koho máte ted), fyzika každopádně, to je ve srovnání s českýma fyzikářkama nebe a dudy, světová literatura to samý, a tak dále.Navíc španělská sekce je celkově aktivnější (studentům se nic neservíruje,my se o to zajímáme) a bez peněz Španělskýho království by nebylo ani zdaleka takový vybavení,ani renomé. A k maturitě tě na týhle škole připraví na výbornou. takže mladá slečno, studuj, jak řiká Poletín, a nevymejšlej nesmysly...

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

9. 10. 2011 19:10
vše záleží na tom, co chce člověk po SŠ dělat

někdo o matiku už nezavadí a pro někoho to bude alfa-omega. S jazyky je to podobné.

0 0
možnosti

Cynyc_

9. 10. 2011 16:35
Je-li výuka čehokoli dlouhodobě na úkor matematiky,

je to vždycky špatně. Účelem matematiky není učit vzorečky a konstrukce trojúhelníků, nýbrž exaktní myšlení, které potřebujeme neustále. Jazyky, jakkoli jsou prakticky důležité, lze kdykoli dohnat (učí se na VŠ a existují spousty kurzů a knih), exaktní myšlení opomenuté v kritické fázi kognitivního vývoje však ne.

2 0
možnosti

sama_pozitiva

9. 10. 2011 17:36
Re: Je-li výuka čehokoli dlouhodobě na úkor matematiky,

Nesmysl, matematika na středních školác max. do trojčlenky . Důležité jsou právě předevšm sociální schopnosti, a dnes jazyky - anglický a pak vše co je k zaměření důležité.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 983x
"Ahojky, doufám, že se Vám články budou líbit - (snažím se co můžu:))." je věta, kterou jsem tu měla napsanou celých 9 let. Za tu dobu se toho spoustu změnilo. Ale jedno zůstává, a to je obsah té první věty - stále doufám, že pro Vás články budou čtivou zábavou.